Postavljeno 29.04.2011.
Mikser festival
kliknite na sliku za uvećanje
Najveći regionalni festival  kreativnosti i inovativnosti - MIKSER FESTIVAL - održaće se od 25. do 29. maja na već prepoznatljivoj industrijskoj lokaciji Žitomlina, na obali Dunava na donjem Dorćolu. Očekuje se više od 80 000 posetilaca iz zemlje i regiona.
 
U okviru 14 programskih celina biće predstavljeno blizu 1500 učesnika aktivnih u domenu dizajna, arhitekture, zaštite životne sredine, novih medija, vizuelnih umetnosti, muzike, filma, obrazovanja, biznisa, društvenog i političkog života. Koncept ovogodišnjeg Miksera prepoznaje jubilej, 20 godina od raspada SFRJ, kao inspiraciju za mogućnost paralelnog  čitanja istorije i uspostavljanje novih odnosa u regionu. Mikserova selekcija najboljeg regionalnog dizajna, “Young Balkan Designers”, koja  upravo ima svoju svetsku premijeru na najvećoj međunarodnoj smotri dizajna u Milanu, u najboljoj meri odslikava želju organizatora festivala da u Beogradu okupi najintrigantnije domaće, regionalne i svetske lidere u gotovo svim oblastima stvaralaštva, ali i veliki broj univerziteta i kompanija koji Mikser vide kao idealnu platformu za prezentaciju svojih dostignuća.
 
Jedinstven kvalitet Mikser festivala predstavlja i činjenica da će ovako raznovrstan program tokom pet dana održavanja biti besplatan za sve posetioce.
 
Radio Televizija Srbije će svakodnevno prikazivati najznačajnije segmente festivala.
 
Publiku očekuju brojne premijere, inspirativni učesnici i jedinstvene postavke u specifičnom prostoru silosa Žitomlina. Imena gostiju Mikser festivala 2011 i najatraktivnije programske celine, otkrivaćemo  iz dana u dan do početka manifestacije.
 
Sve informacije pratite na: www.mikser.rs
 
MIKSER je multidisciplinarna, multikulturalna platforma koja se bavi afirmacijom kulturne industrije regiona i organizacijom najvećeg regionalnog festivala kreativnosti. MIKSER FESTIVAL se odvija u poslednjoj nedelji maja u industrijskoj zoni Beograda.
 
DIZAJN. UMETNOST. KOMUNIKACIJE. ARHITEKTURA. EKOLOGIJA. BIZNIS. MUZIKA. TEATAR. FILM.
DOGAĐAJI. PREDAVANJA. IZLOŽBE. KONKURSI. RADIONICE. KURSEVI. PUBLIKACIJE. WEB.
 
Kontakt osoba za sve dodatne informacije: Tamara Marković, tamara@mikser.rs, 062/ 80 40 13.