Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/totalide/public_html/budiekofin.com/application/config/config.php on line 7

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead

Filename: config/config.php

Line Number: 7

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/totalide/public_html/budiekofin.com/application/config/config.php:7)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 662

Budi eko fin-a :: Održana radionica u okviru URBAN PREX Projekta
Postavljeno 09.05.2018.
Održana radionica u okviru URBAN PREX Projekta
kliknite na sliku za uvećanje
DA SE POPLAVE NE PONOVE!

U utorak 8.5. 2018.godine u prostorijama Privredne komore Vojvodine u Novom Sadu održana je radionica pod nazivom URBAN - PREX - Nadzor, predviđanje i razvoj online javnog sistema ranog upozoravanja za obimne padavine i pluvijalne poplave u urbanim oblastima u pograničnom regionu Mađarske i Srbije. 

Radionica je namenjena široj javnosti kao i stejkholderima, a sufinansirana je i podržana od strane Evropske unije preko Interreg - IPA CBS Mađarska - Srbija programa.
 
Total Idea je od samog početka URBAN-PREX projekta uključena u aktivnosti organizacije događaja i njihovog efikasnog izvođenja. Osim toga komunikacija sa nosiocima projekta obezbedila je da na što bolji način sprovedemo i iskomuniciramo sa javnošću osnovne vrednosti i ciljeve samog projekta, kako kroz press kliping i komunikaciju sa medijima, tako i kroz dikrektnu komunikaciju sa zainteresovanom publikom.
 
Glavni organizator radionice Prirodno - matematički fakultet Univeziteta u Novom Sadu i moderator i rukovodilac projekta dr Stevan Savić predstavio je aktivnosti i trenutne ishode samog projekta, kao i  ostale govornike i glavne teme kojima se radionica bavila.
 
Učesnike radionice i goste pozdravio je dr Lazar Lazić, direktor Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo.
 
Dr Ivana Bajšanski sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu je govorila o uticaju topografije terena na razvoj poplava u urbanim sredinama.
 
Dragan Milošević sa Prirodno - matematičkog fakulteta u Novom Sadu je približio javnosti informacije u vezi sa mrežom padavinskih stanica u Novom Sadu. 
 
Ivan Šećerov sa  Prirodno matematičkog fakultet u Novom Sadu je govorio o akvizicijii velikih vremenskih serija. U razgovoru nakon izlaganja učestvovali su svi govornici, kao i vrlo zainteresovana publika.
 
Cilj ove, ali i svih drugi aktivnost u okviru URBAN - PREX projekta je unapređene svesti građanja o posledicama klimatskih promena. Ovo je tema koja se tiče svih nas koji živimo i radimo u gradskim sredinama, jer utiče na našu svakodnevnicu putem pojave ekstremnih padavina koje su naknadno praćene poplavama. Cilj projekta je da se postigne rano upozorenje na pojave ekstremnih padavina i poplava u urbanim sredinama, što bi omogućilo blagovremenu reakciju. 

Više fotografija sa radionice pogledajte ovde: http://bit.ly/fotografije-urban-prex-radionica