Postavljeno 19.11.2011.
Kampanja „Say YES to eco bags - Kaži DA eko torbama”
kliknite na sliku za uvećanje
Portal Budi Eko Fin-a www.budiekofin.com (Novi Sad) i Centar za održivi razvoj www.cenor.org.rs (Subotica) vas pozivaju da podržite kampanju pod nazivom „Say YES to eco bags - Kaži DA eko torbama”.
 
Cilj akcije je podizanje ekološke svesti građana Grada Novog Sada, ukazivanje na problem korišćenja plastičnih kesa i uvođenje lokalnog eko brenda - ekoloških torbi od reciklirane PET ambalaže umesto plastičnih kesa.
 
Tim povodom svaki građanin/-ka koji donese DVE plastične boce dobiće JEDNU eko torbu i JEDAN edukativni flajer - razglednicu štampanu na recikliranoj hartiji.
 
Kampanja će biti održana u centru Novog Sada u subotu, 26. novembra, od 11 do 16 časova, ispred prostorija Turističke organizacije Novog Sada, ulica Modene 1.
 
U okviru programa kampanje predviđene su sledeće aktivnosti:
  • Postavljanje promo pulta, u stilu vojvođanske kućice, na kojem će se deliti ekološke torbe i promo materijali - edukativni flajeri sa logotipom kampanje,
  • Postavljanje kontejnera za prikupljanje PET ambalaže (plastičnih boca),
  • Na dan kampanje biće sprovedeno anektiranje građana o poznavanju problema upotrebe plastičnih kesa i o njihovoj podršci za pokretanje peticije protiv njihovog korišćenja ,
  • Jedan od ključnih elemenata je aktivno uključivanje građana u kampanju, s obzirom na to da svako ko želi da dobije eko torbu treba da donese PET boce koje će se odlagati u kontejner,
  • Modna revija - ambijentalna postavka lutaka na kojima su modeli izrađeni od plastičnih kesa,  
  • Postavka plakata sa edukativnim porukama o problemima zagađivanja životne sredine upotrebom plastičnih kesa, o reciklaži i drugim srodnim temama,
  • Organizacija okruglog stola i radionice sa temama: reciklaža, problem upotrebe plastičnih kesa i predlog da se pokrene Peticija protiv upotrebe plastičnih kesa u Novom Sadu.
 
Ovom prilikom vas pozivamo da podržite našu kampanju i da objavite ovaj poziv u vašim online i offline medijima kao i na vašim facebook stranama, kako bismo zajedničkim snagama doprineli podizanju ekološke svesti građana Novog Sada i boljoj zaštiti životne sredine našeg grada, zemlje i regiona.
 
Pomenutu kampanju podržala je Gradska uprava za zaštitu životne sredine grada Novog Sada, sa jedne strane, i Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, sa druge strane.
 
U okviru kampanje prilikom odabira promo materijala posebno smo vodili računa o zaštiti životne sredine: eko torbe su izrađene od reciklirane PET ambalaže, majice su napravljene od organskog pamuka, a svi štampani materijali su rađeni na 100 % recikliranoj hartiji.
 
Koordinator kampanje:
Ivan Ivanović
tel: 063 741 56 14
email: office@budiekofin.com
 
Projekat realizuju:
Portal Budi Eko Fin-a i Centar za održivi razvoj
 
Pokrovitelji:
Gradska uprava za zaštitu životne sredine grada Novog Sada i Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja.
 
Partneri:
Greentech, Turistička organizacija Grada Novog Sada, Zelena patrola, Udruženje Zdravo.
 
Medijski partneri:
Novosadska televizija, Eko list, E-magazin Ekologija.
 
Podrška kampanji:
Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, Pokrajinski zavod za zaštitu prirode, Nacionalni Park Fruška gora, JKP Gradsko zelenilo Novi Sad, Butik Violla Novi Sad.
 
Info: