Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/totalide/public_html/budiekofin.com/application/config/config.php on line 7

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead

Filename: config/config.php

Line Number: 7

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/totalide/public_html/budiekofin.com/application/config/config.php:7)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 662

Budi eko fin-a :: Projekat "Danube PIE"
Postavljeno 28.05.2013.
Projekat "Danube PIE"
kliknite na sliku za uvećanje

“Product Innovation throught Eco design in the Danube region“
 
(Danube PIE)
 
„Inоvаciја prоizvоdа krоz primenu еkо dizајna u dunаvskоm rеgiоnu”

 
Poštovani,
 
želimo ukratko da Vam predstavimo projekat Danube PIE i pozovemo Vas da uzmete učešće u našim planiranim projektnim aktivnostima.
 
Danube PIE je međunarodni projekat koji je finansiran od strane Evropske komisije kroz program CIP (Competitiveness and Innovation Program), sa trajanjem od 21 meseca (april 2013 - decembar 2014 godine). Glavni cilj projekta jeste edukacija malih i srednjih preduzeća dunavskog regiona u oblasti eko dizajna, i to najviše onih koja posluju u oblastima povezanim sa ambalažom i pakovanjem, ali i malih i srednjih preduzeća koja posluju u svim proizvodnim sektorima i imaju potrebu za unapređenjem primene eko dizajn pristupa u svom poslovanju.
 
Učesnici Danube PIE projekta su institucije iz šest evropskih zemalja (Nemačka, Mađarska, Hrvatska, Rumunija, Bugarska i Srbija), a nosilac projektnih aktivnosti u Republici Srbiji je Univerzitet u Novom Sadu, tačnije kancelarija Evropske preduzetničke mreže na Univerzitetu (Enterprise Europe Network - EEN), dok su agencije za marketing, konsalting i eko dizajn „Total Idea“ i „Ecodesign“ iz Novog Sada stručni saradnici na projektu koji će pružiti specifične usluge iz oblasti eko dizajna malim i srednjim preduzećima uključenim u projekat.
 
Danube PIE će koristiti eko dizajn kao moćnu alatku da ohrabri inovacije u tradicionalnom poslovanju i uvede takav pristup koji treba da obezbedi smanjenje troškova, kroz efikasniju upotrebu materijala i energije, očuvanje životne okoline i širenje na tržište, uvođenjem novih održivih proizvoda i sa povećanjem konkurentnosti malih i srednjih preduzeća.
 
Projektni tim iz Republike Srbije će u naredne dve godine kroz organizovanje promotivnih događaja, okruglih stolova, treninga i konsultacija vršiti edukaciju svih zainteresovanih malih i srednjih preduzeća, u cilju uvođenja eko alata u njihovu proizvodnju i njihove poslovne procese. Uvodno predavanje na ovu temu održaće se krajem oktobra u Novom Sadu, na Univerzitetu u Novom Sadu (detaljnije informacije biće naknadno saopštene).
 
Učešće na svim događajima i pružanje konsultantskh usluga odabranim preduzećima je potpuno besplatno, u cilju unapređenja poslovnih procesa u smeru eko dizajna i povećanja konkurentnosti preduzeća.
 
U narednom periodu biće otvorena Facebook fun page stranica projekta na kojoj ćete moći da pratite sva planirana dešavanja i događaje.
 
Ukoliko ste zainteresovani da prisustvujete uvodnom predavanju, a kasnije i treninzima iz oblasti eko dizajna koje će sprovoditi projektni tim sa saradnicima, Vaš prvi korak jeste da nam u što kraćem roku (a najkasnije do petka, 07. juna 2013.), pošaljete e-mail na adresu danubepie@uns.ac.rs kao i osnovne podatke Vašeg preduzeća/organizacije, kontakt osobu i kratak opis (ekoloških) alata/smernica/standarda koje koristite u procesu proizvodnje (npr. prilikom pakovanja proizvoda, ukoliko poslujete u oblasti ambalaže i pakovanja).
 
Krajni cilj koji treba da ostvari projekat Danube PIE, za mala i srednja preduzeća, jeste uvođenje eko dizajn preporuka, kako bi data preduzeća ostvarila što veću efikasnost i što manji negativni uticaj na životnu sredinu. Takođe, projektni konzorcijum sprovodiće aktivnosti međunarodnog umrežavanja preduzeća/organizacija koja deluju u sličnim granama proizvodnje/pružanja usluga i koje imaju potrebu za poboljšanjem svojih procesa, a gde primena eko dizajn pristupa može biti od velike pomoći.
 
Određeni broj odabranih preduzeća/organizacija imaće prilike da prisustvuje studijskom putovanju - Eco design study trip - tokom trajanja projekta, gde je cilj da učesnici razmene iskustva i steknu dodatna znanja iz oblasti primene eko dizajna. Više informacija o ovom događaju biće saopštene naknadno preduzećima/organizacijama koje iskažu interesovanje za učestvovanjem na projektu Danube PIE.
 
Srdačan pozdrav od strane Danube PIE projektnog tima!
 
Kontakti:
Prof. dr Vojin Šenk, rukovodilac projekta
danubepie@uns.ac.rs
 
Doc. dr Mladen Radišić, član projektnog tima
mob: +381 (64) 144 70 48
danubepie@uns.ac.rs
 
Vladimir Nikić, član projektnog tima
mob: +381 (63) 11-33-012
danubepie@uns.ac.rs