Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/totalide/public_html/budiekofin.com/application/config/config.php on line 7

A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead

Filename: config/config.php

Line Number: 7

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/totalide/public_html/budiekofin.com/application/config/config.php:7)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 662

Budi eko fin-a :: TO Design 2013. u Torinu
Postavljeno 03.07.2013.
TO Design 2013. u Torinu
kliknite na sliku za uvećanje

Srpske kompanije prezentovale svoja eko rešenja na TO Design2013 u Torinu!
 
Kompanije “Strawberry energy”, “Alt Energetika Plus” i “Belkond”, u saradnji sa Evropskom Mrežom Preduzetništva Srbije (“Enterprise Europe Network”) i Total Idea marketing i konstalting agencijom, prezentovale su svoje ekološke koncepte na eko dizajn događaju “TO Design 2013” u Torinu u organizaciji Privredne komore Torina, u periodu od 27. do 28. juna 2013. godine.
 
Izabrane od strane organizatora kao jedni od najboljih primera u pogledu eko-održivih rešenja u Evropi, tri srpske kompanije su tokom prvog dela ovog B2B događaja prisutnima pokazale koliki je inovativni i kreativni potencijal naše zemlje. “Strawberry energy” je predstavio svoje javne solarne punjače za mobilne uređaje “Strawberry Drvo”, “Alt Energetika Plus” svoje igračke od ekoloških materijala, dok je “Belkond” mnogobrojnim posetiocima iz cele Evrope prezentovao svoj “SunGrill” solarni roštilj.
 
“Velika nam je čast što je Privredna Komora Torina prepoznala vrednost našeg rada i pozvala nas da prezentujemo naše inovacije, a naravno želim da se u ime sve tri kompanije zahvalim Evropskoj Mreži Preduzetništva Srbije na ukazanoj podršci, kao i Total Idea marketing i konsalting agenciji, odnosno njihovom eko portalu “Budi ekofin-a”, zahvaljujući čijoj podršci smo i imali prilike da učestvujemo na ovom internacionalnom događaju. Ovo je nadam se početak jedne lepe saradnje sa mnogobrojnim akterima iz cele Evrope”, poručila je Tijana Manitašević, članica marketing tima i predstavnica Strawberry energy kompanije na TO Design događaju.
 
Tokom drugog dela događaja kompanije su, prema već unapred definisanim satnicama, imale organizovane sastanke sa evropskim industrijskim dizajnerima, inženjerskim kompanijama, istraživačkim društvima i predstavnicima institucija najrazličitijih profila, u cilju razmatranja mogućnosti dalje saradnje. Pozitivne reakcije na ekološke proizvode srpskih kompanija samo su pokazatelj da naša zemlja ima mnogo toga da ponudi svetskom tržištu.
 
TO Design predstavlja B2B događaj koji ima za cilj povezivanje proizvodnih kompanija i vrhunskih dizajnera, kao doprinos razvoju novih proizvoda i procesa. Svrha TO Design 2013 događaja jeste ostvarivanje sinergije između kompanija i dizajnera kako bi se podstakla proizvodnja koja je inovativna i u skladu sa ekološkim principima.
 
“Strawberry energy” je mlada srpska kompanija vođena idejom “Učiniti svet boljim mestom”. Nakon osvojenog prvog mesta na manifestaciji “Nedelja održive energije 2011” u organizaciji Evropske Komisije u Briselu, vrednost rada kompanije prepoznata je internacionalno, te je ove godine “Strawberry Drvo” predstavljeno na svetskom portalu “Mashable” kao jedna od 25 tehnologija koju bi svaki pametan grad trebalo da ima.
 
“Alt Energetika Plus” je osnovana septembra 2010 godine kao projektno-distributerska kuća energetskog asortimana “Sanyo” i “Ansmann”, kao i proizvodnog segmenta “Ekoto”. U želji da se razvije u veliku kompaniju, AEP se pridržava određenih kodeksa ponašanja kojima želi da ostvari značajnu društvenu poziciju, razvije kvalitetni odnos sa svojim partnerima i brine o zaštiti okoline.
 
Ekspertiza “Belkond” kompanije jeste proizvodnja limenih i čeličnih struktura široke upotrebe, ali osnovni cilj kompanije jeste promovisanje solarne energije na različite načine. Jedan od njih jeste “Sungrill” solarni roštilj koji samo uz pomoć koncentrisanja solarne energije priprema korisnicima ukusni obrok gde god da se nalaze.
 
Ukoliko i vi želite da pokrenete ili unapredite svoju proizvodnju ka eko dizajnu priključite se inicijativi Danube PIE projekta, čiji je nosilac u Republici Srbiji Evropska Preduzetnička Mreža Srbije (kancelarija Univerziteta u Novom Sadu), uz “Total Idea” i “Ecodesign” agencije za marketing, konsalting i eko dizajn iz Novog Sada, kao stručne saradnike na projektu.
 
Više informacija o projektu možete videti na sledećim linkovima:

http://total-idea.co.rs/projekat-danube-pie/

 

https://www.facebook.com/DanubePIE