Postavljeno 02.10.2013.
Počeo projekat „Održivi razvoj turizma dunavskog regiona Fruške gore“
kliknite na sliku za uvećanje
Povodom početka realizacije projekta  „Održivi razvoj turizma dunavskog regiona Fruške gore“ odžana je konferencija za novinare u Vizitorskom centru Nacionalnog parka „Fruška gora“, 30.09.2013. godine sa početkom u 12 časova.
 
Projekat realizuje Kamping asocijacija Srbije sa partnerima Nacionalnim parkom „Fruška gora“ i Turističkom organizacijom Srbije. Nakon prethodno održanog inicijalnog sastanka projektnog tima, na konferenciji za novinare prisutnima su se obratili:
 
· Vladimir Đumić - predsednik Kamping asocijacije Srbije,
· Miloš Milovanović - pomoćnik direktora Turističke organizacije Srbije,
· Goran Matić - rukovodilac službe planiranja zaštite i razvoja Nacionalnog parka „Fruška gora“.
 
Oni su predstavili predstojeće aktivnosti u okviru projekta, od kojih je posebno interesanta adaptacija lugarnice u Resursni centar za ruralni turizam čiji se početak očekuje već tokom sledećeg meseca. Pored toga, u planu je održavanje dva trening seminara za jačanje kapaciteta predstavnika turističke ponude na kome će učešće uzeti nosioci turističke ponude iz dunavskog regiona Fruške gore (kuće za odmor, vinarije, restorani i sl.). Projektom je predviđena i studijska poseta u Hrvatsku, kao i veoma važne aktivnosti kreiranja dva turistička proizvoda koja će na atraktivan način predstaviti ovaj region.
 
Kreirani turistički proizvodi će biti promovisani na sajmovima turizma širom Evrope krajem 2014. i početkom 2015. godine, nakon čega sa nestrpljenjem očekujemo veći broj turista.
 
Na konferenciji za novinare, Goran Matić je istakao značaj aktivnosti ovog projekta u obogaćivanju i osnaživanju turističke ponude radi veće socio-ekonomske razvijenosti dunavskog regiona Fruške gore, a osvrnuo se i na nagradu Turistički cvet koju je JP Nacionalni park „Fruška gora“ nedavno dobio za doprinos unapređenju turizma i podizanju kvaliteta turističkih usluga koja ide u prilog valorizaciji aktivnosti u narednih godinu i po dana koliko ovaj projekat traje.
 
Projekat je podržan od strane Austrijske razvojne agencije i Evropske komisije, u okviru programa IPA 2011 Socio-ekonomski razvoj dunavskog regiona u Srbiji.