Postavljeno 28.11.2013.
Poziv za eko dizajn trening
kliknite na sliku za uvećanje

Trening „EKO DIZAJN KONCEPT”

 

Poštovani,

 

Univerzitet u Novom Sadu – kancelarija Evropske preduzetničke mreže, sa agencijama za marketing, konsalting i eko dizajn „Total Idea“ i „Ecodesign“ organizuje trening

 

„EKO DIZAJN KONCEPT”

 

Cilj treninga je obuka preduzeća o inovativnom pristupu poslovanja i ekološke podobnosti proizvoda koji teži SMANJENJU TROŠKOVA, kroz EFIKASNIJU UPOTREBU MATERIJALA I ENERGIJE, OČUVANJE ŽIVOTNE SREDINE i ŠIRENJE NA TRŽIŠTE, uvođenjem NOVIH ODRŽIVIH PROIZVODA i sa POVEĆANJEM KONKURENTNOSTI malih i srednjih preduzeća.

 

Sadržaj i benefiti treninga:

 • Edukacija - jasno razumevanje suštinskih osnova eko dizajna, procene životnog ciklusa proizvoda (LCA) i karbonskog otiska proizvoda,
 • Eko alat - praktične vežbe sa alatom MET matrica (materijal, energija, toksičnost) i osnovna obuka na platformi EKODIZAJN +,
 • Umrežavanje - povezivanje preduzeća/organizacija, kroz promotivne događaje i okrugle stolove,
 • Razmena iskustva - na treningu ćete imati priliku da čujete iskustva i rešenja drugih firmi,
 • Sertifikat -  potvrda učešća na treningu izdata od strane Evropske preduzetničke mreže i UNESCO katedre Univerziteta u Novom Sadu,
 • Mogućnost učešća u studijskoj poseti,
 • Mogućnost detaljne analize jednog proizvoda preduzeća u okviru elektronske platforme za analizu proizvoda,
 • Besplatno učlanjenje u najveću preduzetničku mrežu na tlu Evrope – Evropska preduzetnička mreža EEN.

 

Datum održavanja i vreme trajanja treninga:

 

Trening je namenjen:

 • Preduzećima koja posluju u oblastima povezanim sa ambalažom, pakovanjem i štampom, kao i onima koja posluju u svim proizvodnim sektorima a imaju potrebu za unapređenjem primene eko dizajn pristupa u svom poslovanju i žele da se uključe u besplatan trening eko dizajna.

 

Trening “Eko dizajn koncept” je BESPLATAN za sva preduzeća koja se prijave za učeće na obuci.  Krajnji rok za prijavu je sreda, 11. decembar 2013. godine u 15 časova!

 

Način prijave:

 • Preduzeća koje žele da se prijave za prijave za treningo eko-dizajnu treba da popune formular o učešću na projektu – putem sledećeg linka, a takođe mogu da preuzmu flajer sa informacijama o projektu – putem sledećeg linka.
 • Ukoliko imate pitanja ili nedoumice u vezi sa popunjavanjem formulara možete kontaktirati predstavnike tima koji može posetiti vaše preduzeće radi zajedničkog popunjavanja istog.

 

Važne napomene i šire infomacije o treningu se nalaze u okviru sledećeg linka.

 

Informacije o projektu možete pratiti na facebook stranici www.facebook.com/DanubePIE, a za sve dodatne info obratite se na sledeće kontakte:

 

Doc. dr Mladen Radišić, član projektnog tima: 064 144 70 48
Vladimir Nikić, član projektnog tima: 063 11 33 012
e mail: danubepie@uns.ac.rs