Postavljeno 16.06.2014.
Održan prvi RENEXPO®Western Balkans
kliknite na sliku za uvećanje
U beogradskom “Sava Centru” 11. i 12. juna 2014. godine održan je prvi međunarodni sajam i konferencija o obnovljivim izvorima energije i energetskoj efikasnosti “RENEXPO®Western Balkans.” Na prvom sajmu ovog tipa, ali i tokom dvodnevne konferencije, Beograd je bio regionalni centar razvoja i promocije obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti.
 
S obzirom na to da je Srbija prepoznata kao jedna od najatraktivnijih destinacija za razvoj obnovljivih izvora energije, na dvodnevnom skupu okupilo se nekoliko stotina učesnika i nekoliko desetina izlagača. Učesnici su imali prilike da razmene iskustva i informacije o hidroenergiji, energetskoj efikasnosti, solarnoj energiji, vetroenergiji i finansiranju projekata ovog tipa.
 
Tim projekta DanubePie(Dunavska pita)“, Enterprise Europe Network Srbija i Univerzitet u Novom Sadu i agencije za marketing, konsalting i eko dizajn „Total Idea“ i „Ecodesign“, u kooperaciji sa REECO SRB doo, je imao priliku da učestvuje na otvorenom izlagačkom forumu na kome je predstavljen koncept eko dizajna. RENEXPO®Western Balkans povezuje projektne partnere i lidere u industriji, a ujedno predstavlja važnu platformu za profesionalnu razmenu znanja i iskustva, te smo u skladu sa tim imali priliku da učestvujemo u B2B susretima.   
 
Fotografije sa događaja možete pogledati na sledećem linku:
https://www.dropbox.com/sh/vk69otdp7l1oonq/AAB8qmAezqrEtlRMsrT_ZAjVa
 
Na otvorenom izlagačkom forumu prilikom predstavljanja eko dizajn koncepta “Danube PIE” projektni tim je imao priliku da pozove mnogobrojne učesnike i izlagače da se uključe u eko dizajn inicijativu.  
 
Svi zainteresovani imaju mogućnost da se prijave na sledeći termin za trening “Eko dizajn koncept” koji će biti održan 04. jula 2014. godine u Novom Sadu.Tačno vreme i mesto biće naknadno objavljeno, dok detaljnije informacije o eko dizajn konceptu možete pogledati na Facebook stranici projekta „Danube PIE (Dunavska pita) - Inovacija proizvoda kroz primenu eko dizajna u Dunavskom regionu: https://www.facebook.com/DanubePIE.
 
Organizator REECO SRB d.o.o. je deo REECO® Grupe sa sedištem u Nemačkoj i poslovnim jedinicama u Austriji, Rumuniji, Poljskoj i Srbiji. Od 1997. godine je preko 50.000 stručnjaka iz 70 zemalja prisustvovalo sajmovima i konferencijama koje organizuje REECO.
 
Srdačan pozdrav,
Danube PIE tim