Postavljeno 07.07.2014.
Održan četvrti trening “Eko dizajn koncept”
kliknite na sliku za uvećanje
U okviru projekta “Danube PIE”, Univerzitet u Novom Sadu - kancelarija Evropske preduzetničke mreže, sa agencijama za marketing, konsalting i eko dizajn „Total Idea“ i „Ecodesign“, održali su 04. jula 2014. godine, besplatan trening pod nazivom „Eko dizajn koncept”.
 
U prostorijama centralne zgrade Rektorata Univerziteta u Novom Sadu, trening su održali predavači članovi projektnog tima i eksterni saradnici na projektu.
 
Trening je održan usklopu projekta DanubePie(Dunavska pita)- Inovacija proizvoda kroz primenu eko dizajna u Dunavskom regionu(kroz program Competitiveness and Innovation Framework Programme- CIP), koji  je sufinansiran od strane Pokrajinskog Sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine i UNESCO Katedre za studije preduzetništva Univerziteta u Novom Sadu.
 
Cilj treninga bila je obuka preduzeća o inovativnom pristupu poslovanja i ekološke podobnosti proizvoda koji teži smanjenju trošova, kroz efikasniju upotrebu materijala i energije, očuvanje životne sredine i širenje na nova tržišta, uvođenjem novih održivih proizvoda i sa povećanjem konkurentnosti malih i srednjih preduzeća. Svi prisutni imali su priliku da se tokom treninga upoznaju sa osnovnim principima eko dizajna, životnog ciklusa proizvoda, karbonskog otiska proizvoda i sa različitim vrstama ekoloških alata koji se koriste za procenu uticaja koje proizvod ima na životnu sredinu.
 
Trening je prvenstveno bio namenjen preduzećima koja posluju u oblastima povezanim sa ambalažom, pakovanjem i štampom, kao i onima koja posluju u svim proizvodnim sektorima, a imaju potrebu za unapređenjem primene eko dizajn pristupa.
 
Prisustvovala su preduzeća iz reciklažnog sektora, upravljanja otpadom, kao i preduzeća iz prehrambrene industrije. Takođe, treningu su prisustvovali i predstavnici Vojvodina metal klastera i lokalnih medija.
  
Učesnicima su dodeljeni sertifikati o učešću na treningu, koji su izdati od strane Evropske preduzetničke mreže i UNESCO katedre za studije preduzetništva Univerziteta u Novom Sadu.
 
Više fotografija sa treninga možete videti na sledećem linku.
 
Preduzeća koje žele da se prijave za naredni besplatni trening o eko dizajnu, mogu da nam se jave na e-mail danubepie@uns.ac.rs ili mogu da posete našu FB stranicu za više informacija: www.facebook.com/DanubePIE.
 
Srdačan pozdrav,
Danube PIE tim