Postavljeno 17.08.2011.
Akcija “Velika dela mog malog sela”
kliknite na sliku za uvećanje
U selu Omoljica je počela akcija “Velika dela mog malog sela” koja će se tokom narednih godinu dana realizovati po selima Srbije. Inicijator akcije “BiS Reciklažni centar” želi da upravo Omoljica, mesto u kojem se nalaze poslovne prostorije i pogoni ove reciklažne firme, postane primer ostalim selima Srbije.
 
Omoljčani su akciju doživeli izuzetno ozbiljno i takmičarski. Juče su volonteri, deca iz OŠ “Dositej Obradović” i iz KUD “Žisel”, obilazila domaćinstva i beležila adrese na koje će otići transportni kombi BiS Reciklažnog centra i pokupi rashodovane električne i elektronske uređaje. Pored toga i meštani su dolazili i donosili otpad na tri lokacije u Omoljici.
 
Otpad koji se prikupi će biti otkupljen a tako obezbeđena sredstva biće namenski utrošena za omoljičku OŠ “Dositej Obradović” i nabavku nošnji za KUD Žisel. Takođe, donosilac najveće količine otpada osvaja - bicikl, a troje srećnih donosilaca dobiće nagrade na završnoj večeri kada KUD Žisel ima koncert sa besplatnim ulaskom za sve seljane.
 
Najveće iznenađenje očekuje Omoljčane u četvrtak (18.08.2011.) kada će nekoliko nasumice odabranih domaćinstava posetiti Minja Subota i u radnom kombinezonu BiS Reciklažnog centra “proveriti stanje na terenu”. U maniru velikog pobornika ekologije, Minja će meštanima na duhovit način ukazati na nužnost pravilnog odlaganja električnog, elektronskog i računarskog otpada.
 
Inače, ovu akciju sprovode: BiS Reciklažni centar i NVO Eco Green Team iz Pančeva, Dom kulture Omoljica, Mesna zajednica Omoljica, JKP Omoljica, OŠ Dositej Obradović, KUD Žisel i crkvena opština Omoljica, a sa podrškom Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja.
 
Press Info BiS Reciklažnog centra
Dodatne informacije: Gordana Vlajić 065 343 96 99