Postavljeno 25.10.2011.
Međunarodna konferencija zelene gradnje 2011
kliknite na sliku za uvećanje
Zelena budućnost građevinske industrije stiže u Beograd
 
Beograd, 18. oktobar 2011 - Prva Međunarodna konferencija zelene gradnje, mesto susreta poslovnih lidera i kreativnih vizionara, održaće se 24. novembra 2011. godine u hotelu Tulip Inn Putnik, u Beogradu. Organizatori konferencije, ''Ecoist'' i ''Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj'' (NALED), najavljuju uzbudljive i dinamične prezentacije najboljih svetskih praksi u sektoru koji bez sumnje postaje dominantan i u Srbiji - zelenom sektoru.
 
Stvaranje zdravijih, održivih prostora u urbanim sredinama predstavlja u isto vreme ekonomski zdravu investiciju, društveno odgovorno  upravljanje i u skladu je sa principima održivog razvoja gradova. Prva Međunarodna konferencija zelene gradnje 2011 (International GreenBuild Conference 2011) jeste događaj koji će okupiti poslovne lidere i inovatore, ekološki svesne stručnjake, kao i ključne donosioce odluka u državnom sektoru kako bi se pokrenula sinergija neophodna za brži razvoj zelenog urbanizma u Srbiji. Konferencija je prošle nedelje najavljena i u EU parlamentu povodom SEEFED skupa u Briselu i predstavljena brojnim gostima iz jugo-istočne, kao i zapadne Evrope.
 
Na konferenciji će svoje iskustvo u uspešnim projektima zelene gradnje sa delegatima podeliti priznati eksperti, među kojima su Bojan Kovačić, zamenik direktora Agencije za energetsku efikasnost Republike Srbije; Hans Baster, osnivač i direktor kompanije Vitaverde, vodeće grčke kompanije za dizajn i projektovanje integrisanih prirodnih sistema, zelenih krovova i vertikalnih bašti, Binny S. Prabhakar, stručnjak holandske firme Ecofys sa iskustvom u vodjenju projekata vrednih i do $10 milijardi, Mark Gero, član upravnog odbora Hrvatskog Saveta zelene gradnje i mnogi drugi.
 
U okviru Medjunarodne konferencije zelene gradnje će biti svečano proglašenje pobednika studentskog konkursa ''Urbane oaze'' za najbolje idejno rešenje zelenih krovova, unutrašnjih i spoljašnjih vertikalnih bašti.
 
Dodatne informacije i program Međunarodne konferencije zelene gradnje 2011 dostupni su na web adresi: http://www.event.ecoist.rs/
 
Osoba za kontakt:
Tijana Mirković
mob: +381 (0) 64 862 35 24 
mail:tijana@touchpoint.rs