Postavljeno 07.11.2011.
Kampanja „Štedimo energiju - investirajmo u budućnost“
kliknite na sliku za uvećanje
Uštede energije - veliki potencijal za privredu
 
U okviru kampanje „Štedimo energiju - investirajmo u budućnost“,  u utorak,  8. novembra 2011. godine u Beogradu održava se konferencija o energetskoj efikasnosti i potencijalima obnovljivih izvora energije. Konferencija će okupiti menadžere preduzeća koji se dominantno bave proizvodnjom i predstavnike struke.
 
Cilj konferencije je da predstavnicima privrede ukaže na značaj dobrog planiranja i upravljanja potrošnjom energije. Na konferenciji će biti obrađene teme koje se odnose na energetsku efikasnost, korišćenje obnovljivih izvora energije, a biće reči i o uslovima i načinima finansiranja projekata iz ove oblasti.
 
Prof. dr Goran Jankes govoriće o značaju, potencijalima i uštedama energije kroz primere dobre prakse, dok će prof. dr Dragan Šešlija u okviru predavanja o trenutnoj situaciji u Srbiji demonstrirati gubitke energije u proizvodnji na primeru sistema komprimovanog vazduha. Pored univerzitetskh profesora okupljenim privrednicima obratiće se i direktor predstavništva kompanije Festo Ivan Zekavica i finansijski konsultant Miloš Kostić.
 
Energetska efikasnost i potencijali obnovljivih izvora energije postale su važne teme u Srbiji, a predstavnici privrede su značajan faktor uvođenja energetski efikasnih mera koje dugoročno vode ka smanjenju štetnih uticaja na okolinu i kvalitetnijem životu.
 
Konferencija „Štedimo energiju - investirajmo u budućnost“ deo je šire kampanje koja ima za cilj da doprinese edukaciji građana o mogućim načinima uštede energije i uštede novca efikasnijom upotrebom energije. U fokusu kampanje je generalno kvalitetniji odnos prema zaštiti životne sredine i potencijalima koje pružaju obnovljivi izvori energije.
 
Konferencija se održava u utorak, 8. novembra 2011. godine od 12.00 do 15.15 časova u prostorijama Čačanske banke, u Bulevaru Zorana Đinđića 144v.
 
Naredne dve konferencije biće održane 15. novembra u Čačku i 29. novembra u Kraljevu.
 
Kontakt:
Biljana Jovanović
Takovska 45/6
11000 Beograd, Srbija
T.+ 381 (0) 11 27 69 457
M.+ 381 (0) 65 63 60 063, (0) 63 42 01 83
E. pr@stedimo-energiju.com
W. www.stedimo-energiju.com