Postavljeno 16.12.2011.
Postavljeni kontejneri za plastičan otpad u Karlovačkoj gimnaziji
kliknite na sliku za uvećanje
U okviru kampanje „Say YES to eco bags - Kaži DA eko torbama” koja ima za cilj podizanje ekološke svesti građana, preduzeće za reciklažu plastike Greentech iz Novog Sada i prvi srpski operater za upravljanje ambalažnim otpadom Sekopak, donirali su dva namenska kontejnera za plastiku u Karlovačkoj gimnaziji u koje će učenici ove škole odvajati PET boce i time ih slati na reciklažu.
 
Tokom školskog odmora organizovana je akcija deljenja promo materijala kampanje „Say YES to eco bags - Kaži DA eko torbama” i Greentechove kampanje “Čak Noris plastičnu ambalažu baca u kontejner za reciklažu”, putem koje su učenici gimnazije informisani o štetnosti upotrebe plastičnih kesa, kao i značaju reciklaže i pravilnog odlaganja PET boca. Ovom prilikom promovisane su ekološke torbe napravljene od PET vlakna dobijenog reciklažom ambalažnog PET otpada.  
 
Projekat “Štedi, recikliraj, ponovo upotrebi”, u okviru kojeg je sprovedena kampanja „Say YES to eco bags - Kaži DA eko torbama”, realizovali su portal Budi Eko Fin-a www.budiekofin.com i Centar za održivi razvoj www.cenor.org.rs. Projekat je podržan je od strane Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja.