Postavljeno 20.12.2011.
Promocija dokumentarnog filma „Kroz crno-beli svet zelene Fruške gore“
kliknite na sliku za uvećanje
Pozivamo Vas na promociju dokumentarnog filma „Kroz crno-beli svet zelene Fruške gore“, koja će se održati u sredu, 21. decembra 2011. godine, u 19 h, u Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode, Radnička 20, Novi Sad.
 
Film je snimljen u produkciji Vojvođanske zelene inicijative i Zelene patrola, uz finansijsku podršku Vlade Kraljevine Holandije (Ministarstva inostranih poslova Kraljevine Holandije), a u okviru MATRA programa.
 
Cilj projekta dokumentarni film „Kroz crno-beli svet zelene Fruške gore“ je da se senzibiišu: mediji, javnost, stručna javnost i donosioci odluka, radi zaštite prvog i jedinog Nacionalnog parka u Vojvodini.
 
U filmu smo prikazali čudesni tajni svet Fruške gore (kanjon, ostatke Panonskog mora, vodopade, izvore…), skrivene mogućnosti i opasnosti koje prete i ugrožavaju ovaj jedinstveni prostor - pluća Vojvodine!
 
Tom prilikom će biti i dodeljena priznanja koja godinama dodeljuju Vojvođanska zelena inicijativa i Zelena patrola. Priznanje za hrabrost i doslednost u zaštiti životne sredine će dobiti: Udruženje Prijatelji Brodareva, koje se od 2008. godine bori protiv gradnje brana na Limu i Milan Belobabić, iz udruženja Aurora (Bela Crkva), koji se bori protiv seče na obalama reke Nere.
 
Priznanje za hrabrost i doslednost u uništavanju životne sredineje dodeljeno SO Bačka Palanka, zbog toga što je divlja deponija u Pivnicama (SO Bačka Palanka) danima gorela i ugrožavala kvalitet života građana i imovinu.

Takođe, ćemo dodeliti i priznanje za Najvolontera u 2011. Tijani Panić, studentu master studija na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.
 
Srdačno Vas pozdravljamo do susreta na promociji.
 
Kontakt osobe:
Vojvođanska zelena inicijativa Ruža Helać, 064 1258 218, ruza.helac@gmail.com
Zelena  patrola, Andor Luhović 065 828 6965.andor.luhovic@gmail.com