Postavljeno 21.12.2011.
Projekat "Bilo kuda - biciklom svuda!"
kliknite na sliku za uvećanje
U okviru projekta "Bilo kuda - biciklom svuda!" Udruženje "Zdravo" u saradnji sa Novosadskom  biciklističkom  inicijativom  organizuje  za studente Univerziteta Novog Sada projekciju istoimenog kratkometraznog  animiranog filma  23. decembra u 12h u Svečanoj sali na Fakultetu  tehničkih nauka.
 
Projekat sprovodi Udruženje Zdravo u partnerstvu sa Novosadskom biciklističkom inicijativom i Parking servisom, a projekat finansira Grad Novi Sad i Fakultet tehničkih nauka.
 
Cilj projekta je doprineti razvoju svesti kod studenata Univerziteta u Novom Sadu o značaju zdravlja i zdravih stilova života kroz prikazivanje video sadržaja o biciklu kao zdravom prevoznom sredstvu, i razviti navike neophodne za brigu o zdravlju.
 
Takođe, kroz film će se prepletati i teme angažovanog odnosa mladih prema ekološkim vrednostima i bicikla kao ekološkog prevoznog sredstva, kao i teme kvalitetnog korišćenja slobodnog vremena. Konačno, cilja filma je i da se bicikl predstavi kao idealno sredstvo prevoza u Novom Sadu i da se skrene pažnja široj javnosti kako na potencijale ovog sredstva prevoza, tako i na bitnost planskog razvoja i ulaganja u biciklističku infrastrukturu, borbu protiv sve učestalije krađe bicikala i edukaciju građana o ovom zdravom, ekonomičnom i ekološkom vidu prevoza.
 
Kroz ovaj film studenti će biti adekvatno informisani o značaju i benefitima korišćenja bicikla kao aktivnog vida prevoza, o mogućnostima i načinima korišćenja na teritoriji Novog Sada, o bezbednom učestvovanju u saobraćaju, te o postojećoj biciklističkoj infrastrukturi u Novom Sadu koju mogu da koriste kako bi obavljali svoja dnevna putovanja.
 
Razvijanjem svesti o korišćenju ovog zdravog i aktivnog vida prevoza medju studentima utiče se na razvijanje zdravih stilova života i životnih veština što za direktnu posledicu ima očuvanje zdravlja mladih, direktno utičući na sposobnosti za pozitivno ponašanje koje omgućava mladoj osobi da se suoči sa izazovim i zahtevima svakodnevnog života.
 
Kontakt osoba:
Danka Stojanović, predsednica
Udruženje "Zdravo"
danka.stojanovic@zdravo.org.rs
tel: 064 288 61 44