Postavljeno 06.02.2012.
Seminari i konkurs “Odgovorni mladi, održiva budućnost”
kliknite na sliku za uvećanje
Imaš ideju, ali ti treba podrška?
 
Projekat “Odgovorni mladi, održiva budućnost” je projekat pokrenut od strane organizacije AIESEC sa ciljem razvoja i obrazovanja, povećanja svesti i aktivizma članova đačkih, studentskih, humanitarnih, omladinskih i nevladinih organizacija u oblastima društvenog, ekonomskog i ekološkog aspekta održivog razvoja, kao i njihovog povezivanja sa vladinim i privrednim sektorom.
 
U okviru projekta organizovan je konkurs sa temama “Utičem na održivost životne sredine”, “Utičem na održivost društva” i “Utičem na održivost ekonomije”. Najbolji projekat dobija 1000 evra za realizaciju. Konkurs traje do 15. marta, a na konkursu mogu učestvovati svi mladi od 18 do 29 godina.
 
Za sve one koji žele da nauče kako da napišu dobar projekat, tokom februara i marta u Subotici, Novom Sadu, Valjevu, Kragujevcu, Nišu i Beogradu, biće održane radionice koji će im dati smernice kako se piše projekat. Ovo je prilika za mlade da nauče sve o projektnom menadžmentu. Praktikanti iz inostranstva zajedno sa članovima AIESEC tima držaće različite vrste edukacija, namenjene sagledavanju šire slike problema lokalne zajednice koje smo svi mi deo i načinima rešavanja tih problema.
 
Na ovaj način želimo da doprinesemo osposobljavanju mladih da kreativno i kritički misle, rešavaju probleme i međusobno sarađuju i stvaraju novu ekonomiju, stabilan društveni sistem i održivi razvoj.
 
Više informacija na sajtu: http://odrzivimladi.org.rs, kao i na našoj facebook strani: http://www.facebook.com/odrzivimladi.