Postavljeno 09.03.2012.
Konkurs „Dizajniraj svoju limenku“
kliknite na sliku za uvećanje
Recan Fond u saradnji sa Asocijacijom Sport za Sve, Festivalom Mikser, pokretom Supernatural i fabrikom za proizvodnju limenki Ball Packaging Europe, raspisuje konkurs za dizajn etikete organičene serije limenki.
 
Raspisivanjem nagradnog konkursa „Dizajniraj svoju limenku“, počinje velika kampanja Riken fonda i Asocijacije „Sport za sve“ Srbije, koja nosi naziv „Rekreiraj/Recikliraj“. Koncepti rekreativnog bavljenja sportom, kao i očuvanje životne sredine i reciklaža, mogu se lako povezati, pošto su odraz zdrave kulture ličnosti i tela.
 
U nagradnom konkursu „Dizajniraj svoju limenku“ moći će da učestvuju svi mladi, neafirimisani dizajneri. Prvonagrađena specijalno dizajnirana etiketa za limenku, biće proizvedena, a pobednik konkursa osvojiće put u London i odlazak na Londonsku nedelju dizajna. Najbolji radovi biće izloženi tokom Fesitvala Supernatural i Mikser festivala. Ove limenke sa jedinstvenim dizajnom, biće punjene negaziranim bezalkoholnim pićem i distribuirane na svim događajima koje će Riken fond i „Sport za sve“ Srbije zajedno organizovati.
 
Konkurs je otvoren do 10.04.2012 godine.
                                                                                                          
Najbolji radna konkursu biće nagrađen sa putovanjem u London tokom trajanja „London Design week“ (5 noćenja, troškovi avio karte). 
 
Drugo mestona konkursu biće nagrađeno sa biciklom od recikliranog aluminunijuma Riciletto - (proizvodnja CiAl u saradnji sa SpeedCross-om).
 
Treće mesto na konkursu biće nagrađeno sabiciklom retro dizajna Capriolo Flying Machine.
 
O kvalitetu pristiglih radova doneće žiri u sastavu: Velizar Đelić - Asocijacija Sport za sve Srbije, David Banjai - Ball Packaging Europe, Ivan Lalić - Festival Mikser, Srđan Stanković - Supernatural, Jelena Kiš -recan Fond.
 
Pobednički rad kao i ostali najbolji radovi (po oceni žirija) biće izloženi tokom Festivala Supernatural i Mikser Festivala.
 
Uslovi konursa
 
Predmet konkursa:
Dizajn etikete/štampe za limenku čija poruka jasno asocira na zdrav odnos prema sebi i svojoj životnoj sredini.
 
Tema konkursa:
rekreiraj /recikliraj
 
Koncepti rekreativnog bavljenja sportom, kao i očuvanje životne sredine i reciklaža, mogu se lako povezati, pošto su odraz zdrave kulture ličnosti i tela.
 
Upotreba:
Limenke će se proizvesti u ograničenoj seriji, a biće punjene negaziranim bezalkoholnim pićem i distribirani na događajima koje Sport za sve  Srbije i recan Fond realizuju u 2012 i 2013 godini.
 
Limenka:
Dizajn se odnosi na limenku  zapremine 330 ml, prečnika 52 mm.
 
Dimenzije:
etiketa/štampa  na limenci: 9 cm*21cm
 
Format za predaju radova:
Preporučeni fromati su: Illustrator eps / ai, Freehand, Esko Grs, Artpro or Acrobat 7.0. Svi elementi dizajnirane etikete moraju biti u vektorskom formatu. Pored vektorskog formata, potrebno je poslati pregled predloženog rešenja i u PDF formatu.
 
Radove slati na e-mail adrese:
jelena_kis@recan.org i rudan@farmer-spaic.co.rs
 
Detalje kao što su reciklažni znak, podatke o punjenju, proizvodnji i ostale tehničke detalje će organizator konkursa sa dobitnikom nagrade naknadno uneti u rešenje.
 
Više informacija:
http://www.recan.org.rs/109.htm