Postavljeno 29.06.2012.
Re/8 Design Park
kliknite na sliku za uvećanje
Nedelja eko dizajna

Re/8 Design Park
Multimedijalni festival
 
Dešavanje je predviđeno u periodu od 9. jula do 15. jula 2012. godine, na sledećim lokacijama u Novom Sadu:
 
Klub“Tribina mladih“ u Kulturnom centru Novog Sada
Kino sala Muzeja savremene umetnosti Vojvodine
Exitov Eko kamp
Kineska četvrt
Dunavski park
Turistička organizacija Novog Sada
 
Zbog obima programa i raznolikosti sadržaja manifestacija će se održavati na više različitih gradskih lokacija.
 
RE/8 Design Park je zamišljen kao multimedijalno izražavanje domaćih i inostranih dizajnera u Nedelji posvećenoj eko dizajnu. Manifestacija podrazumeva više platformi koje, rukovođene od stane stručnih ljudi u ovoj oblasti, imaju za cilj da edukuju i informišu građane o novom pravcu u umetnosti, ali i privole što veći broj mladih da razmišljaju i deluju u humanom stvaralaštvu u pravcu održivog razvoja. Posebno interesantni seminari, radionice i interaktivne tribine biće najbolji način da mladi dobiju tačne i prave informacije o svetskim tendencijama i kretanju dizajna i umetnosti ka eko dizajnu. Inspirativno treba da utiče na domaće dizajnere, mlade umetnike, kao i studente i učenike da se prijave na  konkurs za grupnu izložbu, gde će tridesetak dizajnera svoje radove na temu „RE8 - redesign, reconstraction, recycle, remake, review, reproduction, restoring, reanimation. Tridesetak radova na zadatu temu sa primenom redizajna, reciklaže i rekonstrukcije iz oblasti grafičkog, industrijskog, tekstilnog i drugih oblasti dizajna biće izloženI i predstavljaće deo projekta RE8 Park. Radovi treba da funkcionišu samostalno kao celina, ali i da zajedničkim porukama i idejom formiraju simbiozu i budu deo jednog velikog grupnog rada.
 
Tim koji realizuje program podeljen je u 5 grupa koje su zadužene za 5 različitih oblasti u smislu organizacije (radionice, predavanja, izložbe, projekcije filmova, prodajna izložba).
 
Planiran je i rad na dokumentarnom filmu, kojim će biti obuhvaćeni najzanimljiviji sadržaji na Nedelji posvećenoj ekologiji i reciklaži kroz prizmu kreativnog izražavanja. Ceo događaj, svih 7 dana Nedelje eko dizajna, biće zabeleženo, a kasnije prezentovano u formi kratkog dokumentarnog filma kojim se odživost projekta popularisati na drugim manifestacijama i kulturnim događajima, do sledećeg RE/8 Design Parka.
 
Ove godine projekat ima međunarodni karakter. U nedelji eko dizajna koja se održava u Novom Sadu radionice će vodti radionice, izlagati svoje instalacije i izvoditi performanse gosti iz Rumunije i Mađarske.
 
Više informacija: http://re8designpark.com/