Postavljeno 14.09.2012.
Tetra Pak na Beogradskom festivalu cveća
kliknite na sliku za uvećanje
Promocija recikliranja u zelenom ritmu grada
 
Beograd, 14. septembar 2012 - Kompanija Tetra Pak, simbolično će mladom sadnicom darovati sve posetioce trećeg Beogradskog festivala cveća koji do njenog izložbenog prostora donesu pet praznih Tetra Pak pakovanja.
 
Dvodnevni festival, kreiran dapokrene i inspiriše inicijative i ideje za kvalitetniji život u lepšem i zelenijem Beogradu, biće održan u subotu i nedelju, 22. i 23. septembra, sa početkom u 10 časova. Ulaz će, kao i do sada, za sve posetioce biti besplatan, a kako je najavljeno, potrebno je poneti samo pozitivno enegiju i sveže ideje.
 
Osim podele sadnica, Tetra Pak će tokom festivala demonstrirati proces reciklaže svoje ambalaže. Na taj način, građani će na licu mesta moći da vide kako njihov ambalažni otpad ponovo postaje vredni materijal od kojeg se stvaraju novi proizvodi. Umetnici će koristeći vlakna dobijena preradom ambalaže praviti umetnička dela, dok će najmlađi učesnici od istih tih vlakana praviti saksije za svoje biljke.
 
U subotu i nedelju, Manjež će biti podeljen u sedam festivalskih zona gde će veliki broj učesnika čiji je rad inspirisan prirodom, cvećem, zaštitom životnog okruženja i savremenim ekološkim konceptima urbanog dizajna predstaviti svoje projekte i inicijative  Prolazeći kroz zone osVRT, VRT VRTova, VRTeška, VRToglavica, VRTlog, izVRTanje i VRTić, posetioci će ući u svet kvalitetne zabave kroz muzički program, vizuelne umetnosti, rekreaciju, opuštanje, ali i uživanje u najrazličitijim aromama, od kafe do začinskog bilja.
 
Festival će i ove godine imati edukativni karakter  u domenu ekologije, pejzažne arhitekture, hortikulture, organske proizvodnje i urbanizma, uz nezaobilazni radioničarski i kreativni program za najmlađe.
 
Vođena svojim motivom, “ŠTITI ŠTO JE DOBRO”, kompanija Tetra Pak, koja na tržištu Srbije posluje još od davne 1963. godine, i ove godine ostvaruje punih 60 godina uspešnog poslovanja, učestvuje na Beogradskom festivalu cveća verujući u zaštitu i obnavljanje prirodnih resursa.
 
O Tetra Paku
Tetra Pak je vodeća svetska kompanija u proizvodnji rešenja za preradu i pakovanje hrane. Usko sarađujući sa svojim kupcima i dobavljačima našu ponudu čine sigurni i inovativni proizvodi visokih ekoloških kriterijuma koji svakoga dana zadovoljavaju potrebe stotine miliona ljudi širom sveta. Sa blizu 22.000 zaposlenih i poslovnim operacijama u više od 170 zemalja, mi verujemo u odgovornost vođenja industrije i načelo održivosti u poslovanju. Naš slogan “ŠTITI ŠTO JE DOBRO” (“PROTECTS WHAT’S GOOD™"), odražava našu viziju stvaranja hrane, sigurne i dostupne svuda.
 
Više informacija o Tetra Paku pronaći ćete na www.tetrapak.rs
 
Kontakt za medije
Mirjana Petrović                                                        
Tetra Pak Production d.o.o. Beograd                          
Menadžer za komunikacije                                            
Telefon +381 11 2017 319                                            
mirjana.petrovic@tetrapak.com                                    
 
Veronika Paunović
Direct Media PR                                                          
Client Service Director
Telefon +381 11 4145 506
veronika.paunovic@directmediapr.com