Postavljeno 23.10.2012.
Školi “Milan Petrović” poklonjeni skulptura od otpada i kontejener za PET ambalažu
kliknite na sliku za uvećanje
U petak 19. oktobra 2012. godine Portal Budi Eko Fin-a, u okviru kampanje „Razvrstati smeće nije umeće“, i umetnik Mihailo Karanović-Beli poklonili su Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović” sa domom učenika u Novom Sadu skulpturu od otpada i info tablu o skulpturi pod nazivom „BLACKLIGHT#2“.
 
Osnovna ideja kampanje „Razvrstati smeće nije umeće“ je skretanje pažnje sugrađanima na to da je neophodno da se svi uključe u rešavanje problema gomilanja otpada, odnosno da razvrstavanja otpada i njegova reciklaža treba da postanu naša svakodnevna navika. 
 
Zbog toga skulptura „BLACKLIGHT#2”, koja je sada stalna postavka u holu izložbenog prostora na prvom spratu Inkluzivno kreativnog centra, prikazuje otpad iz drugog ugla, odnosno mogućnost njegove  kreativne upotrebe - golubove napravljene od tekstila, najlona, kartona, papira, aluminijuma i drugih materijala.
 
Kako bi Škola „Milan Petrović” imala prostor za odlaganje PET otpada, firma Greentech iz Novog Sada koja se bavi reciklažom PET ambalaže, poklonila je jedan kontejner za prikupljanje ove vrste otpada. Kontejner je postavljen ispred ulaza u školu i može ga koristiti i građanstvo. Ovom prilikom skupu su se obratili Mr Slаvicа Маrkоvić- dirеktоrka ŠОSО „Мilаn Pеtrоvić“, Mihailo Karanović-Beli - autor izložbe, Kristina Cvejanov - PR kompanije Greentech iz Novog Sada, kao i pokretač kampanje Ivan Ivanović, ujedno i osnivač portala Budi Eko Fin-a.
 
Za prijatnu atmosferu na izložbi pobrinuo se inkluzivni hor koga čine učenici Škole „Milan Petrović”.
 
Svi oni koji su posetili izložbu dobili su na poklon biorazgradivu torbu-novčanik sa logotipom kampanje, hemijsku olovku od recikliranog papira i biorazgradive plastike, edukativni flajer rađen na recikliranoj hartiji sa kratkim uputstvom o pravilnom razvrstavanju otpada, kao i katalog o skulpturi i umetniku, takođe rađen na recikliranoj hartiji.
 
Više informacija o kampanji „Razvrsti smeće nije umeće“ može se pronaći na javnoj FB fun page stranici: http://www.facebook.com/KampanjaRazvrstatiSmeceNijeUmece