Postavljeno 19.11.2012.
„Sunce u džepu“ uskoro na Srpskoj Naučnoj Televiziji
kliknite na sliku za uvećanje
U cilju zajedničkog promovisanja nauke, tehnologije i obrazovanja u Srbiji, u četvrtak je potpisan protokol o saradnji između kompanije Strawberry energy i Srpske Naučne Televizije kojim je dogovoreno da SNT bude zvanična televizijska stanica kompanije Strawberry energy, koja će pratiti sva naredna dešavanja “Jagodica” kao mlade i inovativne kompanije koja se bavi zelenim tehnologijama.

„Veoma je lepo što se danas mladi ljudi okupljaju i zajedničkim snagama rade na realizaciji ovako dobrih i korisnih ideja, kao što je to uradio „Strawberry tim“. Čast nam je i zadovoljstvo što ćemo sa našim prijateljima iz Strawberry energy-ja raditi na edukaciji i podizanju svesti o važnosti zelenih izvora energije'', izjavio je Jakov Petrović, generalni direktor SNT-a.
 
Kroz buduću saradnju očekuju se zajednički projekti bazirani na edukaciji, promociji i podizanju svesti o ekologiji i pitanjima značajnim za očuvanje naše životne sredine. SNT i Strawberry energy će od danas zajedničkim naporima i kvalitetnim zajednički pripremljenim sadržajem nastojati da razvijaju i realizuju projekte u cilju promocije nauke, kulture i umetnosti i da zajedno grade društvo znanja, umeća i pravih vrednosti.
“Pored svoje osnovne delatnosti projektovanja solarnih sistema, jedan od bitnih pravaca delovanja kompanije Strawberry energy jeste edukacija i promocija obnovljivih izvora energije. Veliko nam je zadovoljstvo i čast što je SNT u nama prepoznala partnera koji će doprineti širenju zajedničke vizije i što smo danas dodali jednu novu dimenziju našim edukativnim programima“, izjavio je Miloš Milisavljević, osnivač i direktor kompanije Strawberry energy.
 
Srpska Naučna Televizija (SNT) je neprofitna televizijska stanica civilnog društva. Osnovana je sa ciljem da nauka, umetnost, kultura i obrazovanje dobiju svoje zasluženo mesto u medijskom prostoru Srbije.

„Strawberry energy”, pobednik „Nedelje održive energije 2011” u Briselu, je mlada srpska kompanija koja se bavi istraživanjem i razvojem u oblastima obnovljivih izvora energije i održivog razvoja, vođena idejom „Učiniti svet boljim mestom“.
 
Za sve dodatne informacije budite slobodni da kontaktirate Kristinu Nikolić na broj telefona 060/5246322
ili pošaljite mail na m@senergy.rs.