Postavljeno 20.11.2012.
Poziv za Ecoweek u Beogradu
kliknite na sliku za uvećanje
U ponedeljak 26. novembra, na dan popularno svetski poznat kao ,,Sajber ponedeljak’’, u Beogradu počinje uzbudljiva nedelja ,,zelenog’’ dizajna, održive arhitekture i prostora u okviru međunarodnog događaja ,,ECOWEEK''.  Beograd, pored mnogih gradova sveta poput Atine, Kopenhagena, Milana i Tel-Aviva će imati priliku da po prvi put bude domaćin jednog ovako važnog događaja, gde će  kroz sinergiju mladih profesionalaca i studenata različitih profila osmišljavati idejna rešenja za konkretne lokacije u Beogradu.
 
Pored organizacije Ecoist kao lokalnog partnera, ECOWEEK će se održati u saradnji sa mnogim drugim organizacijama poput organizacije NALED, SEEFED, PKS, Italijanskog kulturnog centra, Italijanske ambasade, UŠĆE šoping centra i mnogih drugih. Sadržaj ove manifestacije čine predavanja koja su otvorena za javnost, kao i specijalno dizajnirane radionice vezane za održivi razvoj, ekologiju, životnu sredinu, socijalnu inkluziju, održivu arhitekturu. Sva rešenja za konkretne lokacije će biti predstavljena 30. novembra od strane timova koji su radili na njima, a kasnije će rešenja biti i sprovedena u delo putem trajne implementacione platforme GREENHOUSE koja je aktivna i u drugih gradovama sveta.
 
ECOWEEK je odlicna prilika za sve one koji žele da se upoznaju sa vrhunskim stručnjacima, mentorima i poznavaocima ove oblasti  kako iz inostranstva tako i iz Srbije. Događaj je jedinstvena prilika za razmenu iskustva i uspostavljanje saradnje sa mnogim stranim predavačima i njihovim projektima, kroz osam radionica, osam predavanja i osam prezentacija projekta.
 
Tokom ovog međunarodnog događaja imaćemo priliku da upoznamo i najaktuelnijeg arhitektu održive gradnje iz Francuske Françoise-Hélène Jourda, čiji biro je projektovao prvu zgradu sa pozitivnim energetskim bilansom, kao i mnoge druge predavače : Ivan Redi sa temom eko-urbani sistemi (Ortlos Space Engineering iz Graca i Londona), Hans Buster sa temom sinergije (Vitaverde, Solun), Raffaela Colombo o prirodnoj i održivoj arhitekturi (Politecnico di Milano), Branimir Jovanović o istinskoj održivosti i doktrini Nikole Tesle (Centar Tesla) i mnogi drugi.
 
Više informacija možete naći na www.ecoweek.org i www.event.ecoist.rs