Postavljeno 19.02.2013.
Kampanja “Neeee kesu, nosi ceger!“
kliknite na sliku za uvećanje
„Otvori širom maštu. Nemoj da žmuriš dok nam kese rastu po drveću!”
 
U okviru kampanje za smanjenje plastičnih kesa, nevladina organizacija “Fanfare-fun way for change” raspisala je konkurs “Neeeeee kesu, nosi ceger!”, koji je otvoren do 22. februara 2013. godine. 
 
Nekada je ceger bio neizostavni deo svake kupovine. Ako smo već potrošačko društvo ne moramo time da trošimo i prirodu. Napravi grafičko rešenje novog cegera i motiviši ljude da ceger postane predmet koji će rado nositi! Iskaži i prenesi svoju kreativnost i ekološku inicijativu.
 
Možda će se baš tvoj potpis naći na cegerima koji će se tokom kampanje “Neeeeee kesu, nosi ceger” deliti besplatno građanima, uz edukaciju o važnosti zamene plastičnih kesa cegerima. Na konkurs se mogu prijaviti svi građani koji osećaju da svojom kreativnošću mogu da daju doprinos.
 
Tri najbolja idejna rešenja očekuju zanimljive nagrade a dodela će se održati na svečanoj ceremoniji EkoExpo festivala 13. i 14. marta.
 
Na festivalu, projekat će imati i svoj štand u cilju promocije kampanje i priklupljanja sredstava za proizvodnju cegera koji će u kasnijim mesecima biti distribuirani građanima. Za potrebe festivala biće odštampano 400 cegera prema pobedničkim rešenjima. Oni će poslužiti kao baza za apel i molbu većim kompanijama da jednom mesečno jedna od njih bude odgovorna za proizvodnju određenog broja cegera kako bi broj realizovanih cegera kroz serije dostigao željeni nivo i pokrio što veći broj građana.
 
Prijava i uputstvo na: http://fanfare.org.rs/konkurs/