Muke svetskog mora
kliknite na sliku za uvećanje

Muke svetskog mora 
Skrivena ekološka kriza svetskog mora
Alana Mičel 


Svetsko more čini 99 procenata životnog prostora na planeti. Ako saberete sve kopnene površine i uski pojas atmosfere što održava stvorenja koja udišu vazduh, ukupno ćete dobiti samo jedan procenat područja u kojima život na planeti može da opstane. Ostatak je u okeanu.

Ono što je značajno jeste dubina okeana. Tu ukupnu zapreminu, sa svojom ogromnom biološkom važnošću, Alana Mičel naziva dubinama, trećom dimenzijom, izvorom celokupnog života na planeti.

Putujući po svetu - od australijskog Velikog koralnog grebena do Meksičkog zaliva, Kine i Zanzibara - Alana Mičel otkriva krizu koja stalno raste ispod talasa svetskog mora i njene posledice za budućnost života na planeti.

Muke svetskog mora je avanturistička priča u kojoj su naučnici glavni junaci. Sa humorom, stilom i moćnim osećajem za istoriju vodi nas čudesni istraživački pohod ispod površine najvećeg životnog staništa planete. Ova knjiga mogla bi da pormeni naš odnos prema svetskom moru.“
Rodžer Harabin, BBC Focus Magazine

Muke svetskog mora je najsvestranija knjiga napisana do sada o stanju u kome se nalazi svetsko more. Sa osećajem za detalje jednog pisca, uz sposobnost spajanja najraznovrsnijih činjenica jednog novinara, Alana Mičel je isplela moćnu i duboko uznemiravajuću priču o zloupotrebi kolevke života u kojoj svi učestvujemo. Ona nam, srećom, ostavlja nadu i putokaz u slučaju da se pokažemo dovoljno mudri i nešto preduzmemo.“
Mod Barlou

Alana Mičel piše inteligentno i strastveno. Knjiga koju i vi morate pročitati.“
The Globe Mail

Očaravajuća knjiga otkrovenja...“
Tim Flaneri, australijski biolog i pisacOcenite proizvod:


Cena:  1084,86 RSD (bez pdv)
1301,83 RSD (sa pdv)
10,58 EUR (sa pdv)
moja korpa

Minimalna količina je 1 kom.
Proizvodi iz iste kategorije

Ekološka inteligencija
Naš izbor
Muke svetskog mora